Een Travellerspoint blog

Monkey business in Prachuap Khiri Khan

Een mooie afsluiter van een prachtig jaar

sunny 27 °C
Bekijk Reisoverzicht op Magonia's reiskaart.

Van west naar oost, van de Andamanzee naar de Golf van Thailand. Koh Payam is alweer een mooie herinnering: de ongerepte stranden, de autoloze stilte, de heerlijke ontbijten in de Multi-Kulti. Na een tussenstop en overnachting in Chumphon rijden we verder naar Prachuap Khiri Khan. Onderweg genieten we nogmaals van de 'te'-ervaring in de lokale bus. We vertrekken stipt om acht uur aan het busstation. Het volgende uur gaat de bestuurder van de halflege bus op zoek naar klanten voor zijn traject. We doorkruisen straten en lanen tot we voldoende volk aan boord hebben om het oorspronkelijke traject aan te vatten. De airco blaast ondertussen ijspegels onder onze neuzen en condensatievocht op de ramen geeft een vals gevoel van neerslag. Na een uur (we zijn dan ongeveer 10 km van ons beginpunt) haalt het chauffeurshulpje de gevreesde farde boven. Tientallen dvd's openbaren zich. Hij morrelt aan de televisie. Het scherm weigert tot leven te komen. Paniek. Rondom schuifelen geagiteerde billen over plastiek zetelbeschermers. Als een bezetene betast hij de kabels op zoek naar een energieblokkade. Na twee eindeloze minuten verschijnt het woordje DVD op een blauwe achtergrond, gevolgd door de schetterende openingsmuziek van Face Off. Met de moed der wanhoop probeert mijn ipod boven de quadrafonische kakafonie uit te klinken. Een Thaissprekende Nicolas Cage en John Travolta winnen de strijd. Rond het middaguur bereiken we Prachuap Khiri Khan en ronden onze 'te'-ervaring af: te traag, te koud en te luid.

8blvd.jpg

We checken in in het Hadthong Hotel, kamer met zicht op zee en de brede wandelboulevard. Even wanen we ons in Spanje. De volgende ochtend zit ik reeds vroeg op ons terras. De zon onderneemt schuchtere pogingen om door de wolkenslierten te breken, een eenzame jogger kruist de boulevard, een vrachtwagen levert verse vis en enkele vroege gasten verlaten reeds het hotel. Na een ontbijt van poffertjes en rijstsoep (een gewaagde combinatie) op de lokale markt wandelen we langs het strand naar het nabijgelegen Ao Bang Lang Lom. In dit dorpje bouwt men nog steeds op traditionele wijze vissersboten. Vandaag ligt de lokale bevolking lui het wassen van het water af te wachten. Visnetten worden hersteld, een versleten plank van een boot vervangen. Een moedige kwast een laagje verf op een zoutaangevreten kiel. We nemen een mototaxi terug naar Prachuap en genieten er van een welverdiende (we leggen onszelf geen al te hoge eisen op) plaa samlii daet diaw, vis met mangosla.

monkey.jpg

De hitte van de middagzon ontvluchten we in de schaduw van ons terras. Ann geniet van haar Ian Rankin terwijl ik mijn portie wereldnieuws uit de Bangkok Post puur. Links op de achtergrond ligt Khao Chong Krajok op ons te wachten. Bij valavond vatten we de beklimming aan van deze Spiegel Tunnel Berg, die het ganse stadje overheerst. 396 trappen lang word je aangestaard door apen. Ze kruisen je pad, staren je onverschillig lui aan vanuit een boom of stoppen hun ontvlooiingsproces in de hoop dat je hen wat voedsel toegooit. De klimtocht wordt beloond met een adembenemd zicht op de baai en het stadje en een adembenemende geur van apenexcrement. De volgende ochtend nemen we met spijt in het hart afscheid van dit prachtige stadje: we hebben immers een afspraak met Marijke en Mark en met 2009.

pkkview.jpg

Geplaatst door Magonia 3:16 Gearchiveerd in Thailand Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint