Een Travellerspoint blog

Van oude mensen en dingen die voorbijgaan

Back to the past

sunny 25 °C

Na 4 dagen laten we de gerestaureerde huizen van Kashan achter ons. Via Niasar en Abyaneh voert een taxi ons naar Esfahan, de halve wereld. (naar het 16e eeuwse Perzische halfrijm Isfahan nesf-e jahan)
Niasar heeft buiten een kleine waterval en een oude vuurtempel niet veel te bieden, zodat we na een half uurtje alweer op weg zijn, ditmaal richting Abyaneh. Onderweg passeren we de fel gecontesteerde kerncentrale van Natanz. In een uitgestrekte vlakte vol afweergeschut werkt Iran volgens de ene aan een atoombom, terwijl het land zelf beweert louter vredelievende doeleinden na te streven. Doorrijden en niet fotograferen is de boodschap.

lunch onderweg

lunch onderweg

DSC02418.jpg

2DSC02422.jpg
(Groeiend naar de grond)

Gelegen aan de Karkasberg, op een hoogte van 2.200 meter ontplooit zich Abyaneh, een dorp opgetrokken uit rode klei. Slechts enkele ouderlingen, die zelfs geen farsi spreken, maar zich nog behelpen met een Middelperzisch dialect, bevolken de huizen met overhangende balkons. Met hun hoofddoeken is felle kleuren en gestalten die steeds dieper naar de grond groeien vormen zij een buitenkans voor toeristencamera's. We dwalen door de smalle straatjes, genieten van een bordje lokale soep en enkele uren later rijden we door een desolaat landschap van bruine rotstinten naar de stad waar Van Eycks tuinman door de dood opgezocht werd.

Geplaatst door Magonia 3:02 Gearchiveerd in Iran

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint