Een Travellerspoint blog

From Russia with love (part 2)

A walk in the street

rain 13 °C

9 september. 180 jaar geleden werd Lev Tolstoj geboren.

100_3226.jpg

La Place Rouge etait vide. Hier heeft Monsieur 100.000 Volt het we bij het rechte eind. Twintig jaar geleden was het mijn droom om ooit op het Rode Plein te staan. Het is 10u. We staan aan dranghekken die ons er slechts enkele meters van scheiden. Dag van de stad. En daarom sluiten ze de bekendste attractie van Moskou af. Wellicht heeft het bezoek van Super Sarko er ook wel iets mee te maken, maar dat wil ik in het midden laten.

100_3221.jpg

In de GUM, het luxewarenhuis naast het plein, kijk ik dan ook of Carla Sarkozy niet in de buurt is. Chanel, Hermes, Guccil. Moskou heeft gekozen voor Prada in plaats van Pravda. Het Kremlin was open, maar we wilden liever een mooi zicht op de stad krijgen. We doorkruisten ze van oost naar west en noord naar zuid. Metro in en uit.

Het stralende weer maakte echter plaats voor een regenvlaag die in no time de straten blank zette.

100_3224.jpg

on irait au Cafe Poushkine. Moskou staat in de steigers. Op het plein dat naar de schrijver van Evgeni Onegin en de kapiteinsdochter genoemd werd, vinden we alleen een Cafe Poushka. We laten het links liggen. Gorki Park? Een pretpark dat zijn mooiste tijd achter de rug heeft. Of was ik te verblind door de gezongen odyssee van The Scorpions?

Je kan je niet voorstellen hoeveel beroemde mensen er in Moskou gewoond hebben. Bijna elk gebouw is versierd met een gedenkteken: beroemd schrijver, held van het volk, Lenin op de koffie, ... Een koperen plaat zal er je aan herinneren.

Twee dagen in Moskou is niet voldoende om de stad te leren kennen. Je moet keuzes maken. We besloten om gewoon een sfeer op te snuiven van de stad waarin de meeste miljardairs ter wereld wonen.
(...) Iedereen heeft het altijd over het Kremlin. Iedereen heb ik er over horen praten, maar ik heb het nog nooit gezien. Wat heb ik vaak rondgezworven in Moskou, alles bij elkaar wel honderden keren: lazarus of met een kater, van noord naar zuid, van oost naar west, van 't ene einde naar 't ander, van voren naar achteren en ook zomaar mijn neus achterna - en nooit heb ik het Kremlin gezien. (...) Als het hoofdpersonage uit Venedikt Jerofejev's Moskou op sterk water het bekendste plein van de stad nog niet gezien heeft. Wat zouden wij ons zorgen maken?

100_3248.jpg

We rijden terug naar metrostation Vladikino (de halte bij ons hotel) en pakken onze rugzakken.
De volgende vier dagen brengen we door in een ruimte van 3 op 2.5m: [b]de Transmongolische trein. Volgende stop Irkutsk.

Geplaatst door Magonia 18:33 Gearchiveerd in Rusland Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint