Een Travellerspoint blog

Lekker bijpraten in Dolphin Bay

Een tof eindejaar met M&M

overcast 25 °C
Bekijk Reisoverzicht op Magonia's reiskaart.

We arriveren op 31 december rond het middaguur op onze bestemming. Zodra we in Dolphin Bay Resort ingecheckt zijn, stuur ik een sms naar Mark. Ze logeren in de bungalow naaste de onze. Een paar minuten later vertellen we ronduit wat we de laatste maanden allemaal beleefd hebben.
Die avond wordt er een Thais Nieuwjaarsbuffet voorgeschoteld. Met een glaasje champagne in de hand genieten we van het vuurwerk dat om middernacht op het strand wordt afgestoken. Na een late strandwandeling sluiten we de eerste dag van het nieuwe jaar af.

De volgende ochtend worden we wakker van kindergejoel. Mark en Marijke hadden ons gewaarschuwd: dit hotel is kindvriendelijk. Het is een understatement. De volgende dagen worden we overspoeld door krijsende, krioelende en vooral superuitgelaten kinderen. Gelukkig is er in de buurt genoeg te bezichtigen. Samen bezoeken we het Khao Sam Roj Yot National Parc dat hier op een boogscheut vandaan ligt. Het is zondag. Het is een feestdag. We bezoeken de Tham Praya Nakhongrotten. Grotten die elke royalistische Thai ooit eens moet bezocht hebben. De weg erheen slingert langs een nauw pad naar boven. In een trage mensenkaravaan nemen we deel aan de klim. Oma die niet goed te been is, oom Phoe die sukkelt met overgewicht of neefje Noe dat liever met zijn PSP wil spelen houden ons gezelschap. In de grot herinnert een tempel aan Koning Rama V, die hier op doorreis naar het zuiden dikwijls halt hield. Een paar weken na zijn laatste bezoek stierf de vorst aan malaria.

temple.jpg

De volgende dag houden we een chilldag. Met een boek op een rustig plekje (we hebben er een gevonden, maar om duidelijke redenen lagen Mark en Marijke er ook al ;-), een duik in de zee en even stilstaan bij het drama dat zich op Nieuwjaarsnacht in een club in Bangkok afspeelde. Een dag later nemen we opnieuw afscheid. M&M trekken verder naar het zuiden en wij rijden met een brommertje naar Pranburi. In een Chinese tempel worden we rondgeleid door een Thaise dame die meer dan een mondje Engels praat. Op haar vraag waar we ons brommertje gezet hebben, schrikt ze: zijn wij echt helemaal van achter de hoek komen wandelen? Die avond eten we een laatste keer glasnoedels met zeevruchten en drinken er een biertje met ijs bij.

dbr.jpg

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit (beter bekend als Bangkok) is onze laatste bestemming alvorens op 8 januari door te vliegen naar Myanmar.

Geplaatst door Magonia 12:37 Gearchiveerd in Thailand Tagged backpacking

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint