Een Travellerspoint blog

Jiuzhaigou of de Vallei der Negen Dorpen

Wanneer kleuren spreken

semi-overcast 21 °C
Bekijk Reisoverzicht op Magonia's reiskaart.

"De vijf kleuren verblinden ons oog. De vijf smaken maken onze mond gevoelloos. De vijf tonen maken ons oor doof." (Lao-Tse)

Jiuzhaigou of de Vallei der Negen Dorpen staat sinds 1992 op de Unescolijst van werelderfgoed van de mensheid. Met een oppervlakte van meer dan 720 vierkante kilometer en pieken over 4.000 meter is de vallei de toeristische topper van deze streek. Tijdens het piekseizoen landen er meer dan twintig Airbussen per dag. Voor de Chinese authoriteiten is Jiuzhaigou een precaire evenwichtsoefening tussen commercieel toerisme en ecologisch bewustzijn.

DSC01281__Small_.jpg

DSC01269__Small_.jpg

DSC01260__Small_.jpg

Hoe beschrijf je kleuren die je nog nooit eerder van je leven aanschouwt hebt? De Chinezen noemen dit park terecht een sprookjesland. Zijn de tientallen meren kobaltblauw of indigo, hemelsblauw of ultramarijn? Tovert de zon de bladeren vermiljoen of karmijn met tinten van scharlaken?

DSC01246__Small_.jpg

DSC01243__Small_.jpg

DSC01242__Small_.jpg

Tientallen bussen voeren onafgebroken fotograferende toeristenstromen aan die hun lenzen laven aan de kleurenpracht. Wij laten het gemotoriseerd transport links liggen en dalen via houten vlonders af naar de waterval. Meer dan twee uur wandelen we met alleen het geruis van watervallen als achtergrondgeluid. Dan breekt de natuur open in meren met poetische namen als Gras-, Panda- en Vijfkleurenmeer. Bizarre composities van dode boomstammen op de opaque meerbodem zorgen voor ongekende natuurpracht. Wanneer ik achteraf de foto's bekijk, lijken het wel photoshopprobeersels van een amateurfotograaf.

DSC01235__Small_.jpg

DSC01231__Small_.jpg

DSC01229__Small_.jpg

DSC01228__Small_.jpg

Geplaatst door Magonia 5:09 Gearchiveerd in China Tagged photography

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint