Een Travellerspoint blog

Reizen is improviseren

of waarom een vlucht uit Amsterdam niet meer vertrekt.

sunny 20 °C

De vlucht naar Teheran staat aangekondigd met een vermoedelijke vertraging van 3 uur. Tijd genoeg om op Schiphol nog even te genieten van een laatste tasje heerlijke koffie. Maar de aangekondigde inscheping wordt langer en langer uitgesteld, een sein dat er iets serieus misloopt. Bij de informatiebalie is men resoluut: men heeft een kleiner vliegtuig dan verwacht ter beschikking, en vol is vol.
Als we willen kunnen we de avond daarop vertrekken via Wenen om dan uiteindelijk maandagochtend in Teheran te landen. Maar, zeg de baliedame met een ambtenaarsglimlach op het gelaat: wij bieden wel een kamer aan. Maar we hoeven geen kamer, we hoeven een vliegtuig.

m1g_Termin..Airport.jpg

Gelukkig vermurwen Ann's tranen haar hart en we krijgen de laatste plekken aangeboden op de Lufthansa vlucht naar THR. Deze vertrekt wel over drie uur naar Iran vanuit Frankfurt, terwijl we momenteel nog lekker stressen op een zonovergoten Schiphol. Wat volgt is een scene die je alleen maar toewenst aan bepaalde mensen. Jagen naar de gate voor de vlucht naar Frankfurt. Opdracht geslaagd. In FFT geland in een terminal die volgens ons alleen nog maar gebruikt wordt om mensen zo veel mogelijk van deze stad te laten zien.
Ticketbalie, terminal, douane: persoonlijke records worden gebroken.

Als onze vlucht om kwart na zes naar de startbaan taxiet, liggen we uitgeteld in onze zetels. Ik voorzie mezelf van een aantal glazen wijn die me moeten doen vergeten wat we daarnet meegemaakt hebben en me moeten doen vergeten dat ik de volgende maand zal genieten van water, thee en yoghurtdrankjes.

4 uur later landen we op Iraanse bodem. Aan de uitgang wacht een chauffeur met in zijn handen het bordje Mrs Ann and Mr Yves. Om half vier ploffen we in ons bed.

Antwerpen-Schiphol-Teheran werd Antwerpen-Schiphol-Frankfurt-Teheran. KLM werd Lufthansa.

Morgen trekken we eropuit om te zien of deze 'as van het kwaad' zijn naam werkelijk verdiend.

Geplaatst door Magonia 5:18 Gearchiveerd in Iran Tagged klm lufthansa

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo Ann en Yves, ik wens jullie een heel fijne reis toe. Ik zal met veel plezier weeral genieten van jullie Iran verrkenning.
Groetjes,
Brigitte

door bieg

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint