Een Travellerspoint blog

januari 2011

Als het kriebelt moet je reizen

Iran, here we come

IranMap.gif

In juni 2009 landden we na een reis van bijna 10 maanden op Vlaamse bodem. Er was een regeringscrisis. BHV moest gesplitst worden. De commentatoren voorspelden het einde van België.

We zijn bijna twee jaar verder. Tempus fugit zou de frituursnackende De Wever zeggen. Wij kunnen het alleen maar beamen (maar dan zonder curryworsten en mexicano's). De tijd deed me mijn vader verliezen. De tijd liet ons verhuizen naar een burchtje in hartje stad. Tijd liet ons van werk veranderen. Tijd deed ons ook beseffen dat we het reizen misten.

Eerst hadden we de kriebel niet door en dachten we dat de curry van de avond ervoor te heet geweest was. Maar het was meer. Onze gesprekken keerden terug naar plekken en momenten uit een recent verleden. Tijd dus om de rugzak klaar te pakken en een hoofddoek te gaan kopen: IRAN, here we come. (tenzij Jasmijn- en andere revoluties ons inhalen)

Teheran, Kashan, Esfehan, Yazd en Shiraz: de namen van de steden klinken alsof ze recent nog door de Iraanse dichters bezongen zijn.

Op de achtergrond hoort u het geluid van onze blog die opstart. Ditmaal voor slechts een maandje, maar wie het kleine niet eert, ...

Geplaatst door Magonia 8:28 Gearchiveerd in Iran Reacties (1)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]