Een Travellerspoint blog

april 2008

Volgeboekt

Het kan dus druk worden

sunny 11 °C

Volgeboekt? De mail viel enkele weken geleden in de virtuele postbus. Hotel Cosmos is volgeboekt in de periode dat we Moskou bezoeken. Meer dan duizend kamers een halfjaar op voorhand bezet. Ik kan alleen maar vermoeden dat men in de Tsarenstad gouden zaken doet.
De Treinreiswinkel heeft de vrijheid genomen om ons over te boeken naar Hotel Zarya dat tot dezelfde prijsklasse behoort en niet ver verwijderd is van de metro. We zullen wel zien waar we belanden. Ondertussen ben ik opnieuw ijverig bezig met Russische woordenschat in mijn grijze massa te pompen.

Zarya.jpg

Gdje metro? Skolke stojit biljet metro? en ja ljoebljoe tibja die in Cyrillische transcriptie er zoveel mooier uitzien.

Ondertussen ben ik ook de trotse eigenaar van een internationaal rijbewijs en een langzaam oprukkende haardos waardoor ik steeds minder en minder op de foto van mijn reispas trek. Waarom het gemakkelijk maken ;-)

Straks gaan we (hopelijk) tips halen bij een oude kennis die verliefd is op de steppen van Mongolië.

De eerste inspuitingen zitten in het lichaam. Rabiës en Japanse encephalitis laten we passeren. Ik heb Ann beloofd om geen huisdieren aan te raken tijdens deze 12 maanden. En ook van Japan zal ik afblijven. Hepatitiis B en andere gezellig klinkende ziektes worden via vaccins vakkundig aan banden gelegd. Malaria hoeft niet. De meeste gebieden waar we heen trekken genieten van een gematigd malariaklimaat. Dus we zouden een gans jaar pillen moeten slikken. Deet en lange mouwen zullen ons wel voldoende beschermen ;-)

malaria_mosquito.jpg

Gelieve ons te waarschuwen indien u bovenvermeld dier opmerkt in uw naaste omgeving.

Geplaatst door Magonia 9:13 Gearchiveerd in België Tagged preparation Reacties (0)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]